Спелео инфо ден

СК Златоврв на 23 Февруари, во центарот на Прилеп, организираше информативен спелео ден, каде беа демонстрирани спелеолошките техники, беа промовирани активностите на клубот, а посетителите имаа можност и самите да пробаат дел од техниките. Воедно настанот беше искористен за информирање на граѓаните на Прилеп дека клубот врши упис на нови … Повеќе

Спасителна вежба во зимски услови

Спелеолошкиот клуб „Златоврв“ – Прилеп со својот спасителен тим организираше показна спасителна вежба во зимски услови. Вежбата демонстрираше примена на техники за спасување на повреден од непристапен терен (провалија) во зимски услови. Сценариото вклучуваше извклекување на повредено дете од провалија длабока 20 м и се одржа на месноста Шаторов Камен. … Повеќе