Спасителна вежба во зимски услови

Спелеолошкиот клуб „Златоврв“ – Прилеп со својот спасителен тим организираше показна спасителна вежба во зимски услови. Вежбата демонстрираше примена на техники за спасување на повреден од непристапен терен (провалија) во зимски услови. Сценариото вклучуваше извклекување на повредено дете од провалија длабока 20 м и се одржа на месноста Шаторов Камен. … Повеќе

Спасителна вежба „Прилеп 2019“

Спелеолошкиот клуб „Златоврв“ – Прилеп организираше спасителна вежба во урбана средина на највисоката зграда во Прилеп, 13-катница. Во акцијата учествуваа членови на спасителниот тим на Златоврв, а ја следеа и градоначалникот на Прилеп Илија Јованоски и директорот на Дирекцијата за заштита и спасување Аднан Џафероски. Сценариото вклучуваше: „На 7-ми спрат … Повеќе